November 2016


Vanochtend heb ik maar weer eens het geheugenkaartje van de cameraval in de tuin gecontroleerd. Mijn eigen benen waren een paar keer gefilmd, een Merel die van de appels kwam eten en... Een Steenmarter! Die kwam van het ei eten dat er al een weekje of anderhalf voor de liefhebber lag. Ik had die gehaald bij het Dierenweitje hier in Beek en er een gaatje in geprikt. Nee, het stonk niet, daar is het te koud voor denk ik. Maar misschien wel genoeg geur voor een dier met een goede neus als een Bunzing of Steenmarter. En de Steenmarter genoot ervan, het ei werd helemaal geleegd, vier filmpjes van één minuut per stuk werden gemaakt. :) (hier één ervan: https://youtu.be/PidEO0MJJ20)
Telkens als ik een Bunzing of Steenmarter in de tuin zie (het was al weer even geleden, half augustus) check ik ook de beelden van de camera in de steenmarterhoop. En nu was het zover! Ongeveer twee jaar na aanleg was er voor 't eerst eentje binnen! Super dichtbij, wat een prachtig dier!!! :D
Nu maar hopen dat 'ie nog eens terug komt en misschien wel eens de dag er in door gaat brengen... Spannend!Meer info over de marterhoop is trouwen HIER op mijn website te vinden. :)
Terug naar dagboek 2016 index Terug naar homepage