GIERZWALUW-EXCURSIES 2023
(houd de muiscursor stil op de afbeeldingen voor meer informatie en klik om te vergroten)

Hieronder de Gierzwaluw-activiteiten die ik voor 2023 gepland heb!

Eind april gaat de camera in de nestkast in kasteel Waardeburg weer live en kan het wel en wee van een paartje Gierzwaluw live gevolgd worden via Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland. Ik zal samen met een mede-blogger berichten schrijven met informatie over de gebeurtenissen en de soort!

Donderdagavond 11 mei geef ik in het kader van de Nationale Vogelweek van Vogelbescherming Nederland een excursie over de Gierzwaluw in het centrum van Nijmegen. Aanmelding via www.vogelweek.nl is verplicht..
Vrijdagavond 26 mei geef ik een Gierzwaluw-excursie in mijn woonplaats Beek-Ubbergen. Met veel geluk zien we een paring in de lucht of een Gierzwaluw met nestmateriaal! Start 19:30 op de hoek Waterstraat / Bongerdstraat bij het beeld van de Beekse Waskar (paard en wagen). We maken te voet een wandeling door Beek en zijn na ongeveer 1,5 uur weer terug op het startpunt. Het meenemen van een verrekijker is aan te raden.
Woensdagavond 20 juni geef ik een Gierzwaluw-excursie in het centrum van Nijmegen. We starten 20:00 op het pleintje Ganzenheuvel (tussen de Lange hezelstraat en de Stikke hezelstraat in) en maken een rondje langs de diverse plekken waar gierzwaluwen een plekje vinden. Het is aan te raden een verrekijker mee te nemen. Verwachte duur van de excursie is 1,5 uur.
Vrijdag 7 juli geef ik weer een Gierzwaluw-excursie door mijn woonplaats Beek-Ubbergen. Start 20:00 op de hoek Waterstraat / Bongerdstraat bij het beeld van de Beekse Waskar (paard en wagen). We maken te voet een wandeling door Beek en zijn na ongeveer 1,5 uur weer terug op het startpunt. Het meenemen van een verrekijker is aan te raden.


www.xjochemx.nl