Gierzwaluwen, Lindehof Beek, september 2009 - december 2010


Dicht bij mijn woning werd in 2009 gebouwd aan project Lindehof. Diverse woningen waren gesloopt waar nu nieuwbouw voor in de plaats kwam. Of er in de gesloopte woningen Gierzwaluwen hadden genesteld weet ik niet. De kans dat er Huismussen hebben genesteld is in ieder geval erg groot.
Half september stuurde ik een email aan woningbouwcoöperatie Oosterpoort Wonen, gemeente Ubbergen en de aannemer met het verzoek voorzieningen voor Gierzwaluwen in de woningen op te nemen.
Helaas werd al snel duidelijk dat dit niet ging gebeuren. Omdat het niet meer bij alle woningen kon gebeuren (sommige woningen waren al in een te ver gevorderd stadium) werd er besloten bij geen van de woningen iets te doen.

19 December 2010 las ik in De Rozet over een vogelhuisjesmarkt in de wijk. 'De bewoners waren terug, nu de diertjes nog'. In het stukje stond dat er ook voorzieningen voor Gierzwaluwen te krijgen waren, maar bij het bekijken van de foto's op de website van Henk Baron (klik voor het artikel en veel foto's!), bleek dat dat helaas waarschijnlijk niet het geval was. Daarop schreef ik een artikeltje dat in de Rozet kwam waarin ik hulp aanbood aan mensen die alsnog iets voor deze bijzondere vogels wilde doen. Helaas kwamen daar geen reacties op.


Terug naar de Gierzwaluw projecten

www.xjochemx.nl