Gierzwaluwen en Huismussen, Mauritskwartier Nijmegen, juni 2011 - ?


17 Juni 2011 stuurde ik een email naar Bouwfonds Ontwikkeling met het verzoek vogelvriendelijke voorzieningen op te nemen in het nieuwbouw project Mauritskwartier in Nijmegen.

5 September ontving ik een email van de verkoopmanager van het project. Neststenen voor Gierzwaluwen waren opgenomen in de meerwerklijst: 'Nestgelegenheid voor vogels, ingemetseld in de gevel 120,=/stuk'.
Ik stuurde een email terug om te laten weten dat ik de prijs erg hoog vind en gaf informatie over de mogelijkheden voor subsidie waardoor deze voorziening gemakkelijk gratis aan de kopers aangeboden zou kunnen worden. Hierop ontving ik een email terug waarin stond dat er gekeken zou worden naar de mogelijkheden en dat eventuele aanpassingen in de meerwerklijst bij de volgende fase doorgevoerd zouden worden.

5 September plaatste ik ook een artikel op de website van Dé Weekkrant De Brug Nijmegen: www.deweekkrant.nl/artikel/2011/september/05/mauritskwartier_lent_ook_thuis_voor_gierzwaluwen_. Ik belde eveneens met de redactie met de vraag of het artikel ook in de papieren versie van de krant gezet kon worden. Dat gebeurde 14 september.

Een foto die ik maakte voor bij het artikel voor Weekkrant De Brug Nijmegen.

9 oktober informeerde ik bij Bouwfonds naar de stand van zaken. De verkoopmanager reageerde en schreef dat mijn email was doorgestuurd naar de projectmanager. Van hem kreeg ik 27 oktober een reactie. Mijn vraag was serieus opgepakt, maar er was toch besloten de voorzieningen optioneel aan te bieden ipv verplicht. Hierop stuurde ik weer een reactie waarin ik schreef dat mijn probleem niet het optionele karakter was (dat vind ik zelfs een prima idee), maar de hoge kosten. 30 Oktober kreeg ik hierop de reactie dat de kosten niet waren gedaald, maar ondanks de stijgende kosten van materialen door de crisis was toch besloten de kosten voor de kopers niet te laten stijgen.
10 December stuurde ik een email waarin ik schreef over de huidige, niet gestegen kosten voor dit soort voorzieningen en opnieuw verzocht de kosten voor de kopers naar beneden bij te stellen.

Wordt hopelijk vervolgd!


Terug naar de Gierzwaluw projecten

www.xjochemx.nl