Handelskade Nijmegen, februari 2010 - ?


Begin februari 2010 stuurde ik een uitgebreide email aan diverse betrokkenen bij het Waalfront project. In de email vroeg ik aandacht voor stadsvogels en vleermuizen.

De volgende dag al ontving ik een positieve reactie van dhr. Lodewijk Baljon van Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten. T.z.t. zou aandacht gevraagd worden voor de plaatsing van de gewenste voorzieningen.

Half november 2010 had ik opnieuw contact met Dhr. Baljon. Over enige tijd zou begonnen worden met schetsen voor de Handelskade, de voormalige locatie van de de Gelderlander.

Half maart 2010 had ik nogmaals contact over de Handelskade. De eerste maanden zou het gaan om de complexe bouwstructuur. Tegen de tijd dat de architecten met de gevels en daken zouden beginnen zou dhr. Baljon aandacht vragen voor Gierzwaluwen en de architecten mijn informatie doorgeven.

Dhr. Baljon was het niet vergeten en CC-de me begin oktober op een email aan de procesmanager van de Handelskade, mevrouw Besseling. Eind oktober vroeg ik of er al nieuws was en gaf ik informatie over diverse vogelvriendelijke voorzieningen zoals ook een interessantere versie van een groen dak. In een reactie van mevr. Besseling schreef ze dat ze de informatie door zou sturen naar de ontwikkelaar om te zien of er mogelijkheden waren.

Wordt vervolgd...


Terug naar de Gierzwaluw projecten

www.xjochemx.nl