Februari 2016


Nou, om maar meteen met de deur in huis te vallen... Bij deze mijn nieuwe aanwinst! Laten zetten bij On Edge Piercing & Tattooing in Den Haag waar ze met veganistische tattoo-inkt werken! :DVoor wie 't nog niet wist: dat zijn dus silhouetten van Gierzwaluwen, mijn aller- allerlievelings vogels! :) En het is niet de eerste Gierzwaluw-tattoeage... ;)Het gebeurt niet elke dag en als je er dan een goede foto van kan maken is je dag wel goed! Een Sperwer (Accipiter nisus) op bezoek in ons tuintje! Niets gevangen voor zover ik heb kunnen zien, maar duidelijk op zoek naar een prooi! Spannend!

Wat kleiner, maar evengoed interessant was een mier die in de keuken over de vloer liep. Een klein diertje, ook voor een mier. Met hulp van een kenner op internet kwam de naam Zwarte zaadmier (Tetramorium caespitum) naar voren. Daarvan bevind zich waarschijnlijk een kolonie onder ons terras, ik zie deze kleine mieren wel vaker. Er is een interessant stuk over de soort te lezen op deze Wikipedia pagina waaronder indrukwekkend informatie over gevechten!

  Een mooi vogeltje op bezoek in de tuin vandaag: een Putter (Carduelis carduelis).
Twee heel verschillende foto's van Huismussen (Passer domesticus) deze keer. Sowieso gemaakt op twee verschillende dagen, maar ook op verschillende plaatsen. De eerste maakte ik vanuit de huiskamer van een groep Huismussen op ons terras. Altijd heerlijk om zo'n groepje te zien komen eten van de zaadjes die ik voor ze op het terras strooi.

De andere foto maakte ik twee dagen later bij de fietsenstalling op Nijmegen centraal station. Mooi, een Huismus midden in de stad...

  Terug naar dagboek 2016 index Terug naar homepage