ZIEKERSTRAAT FOTO'S & VIDEOS

In een flits vliegt een groepje Gierzwaluwen langs de gevel van een pand in de Ziekerstraat waarin zich nestplaatsen van Gierzwaluwen bevinden.
Ik hoopte een invlieger te filmen, maar er zijn alleen wat langsvliegende Gierzwaluwen te zien.
Pand in de Ziekerstraat met drie bekende nestplaatsen van Gierzwaluwen. TWee in de gootbetimmering links van de dakkapel en één rechts ervan.   De invliegopenignen van de twee nestplaatsen links van de dakkapel.   Nest 1, 11 augustus 2008
Gierzwaluwnest 1.   Gierzwaluwnest 1.   Gierzwaluwnest 1.
Gierzwaluwnest 2.   Gierzwaluwnest 3.   Gierzwaluwnest 3 met een dode gemummificeerde jonge Gierzwaluw.
De dode gemummificeerde jonge Gierzwaluw uit nest 3.Invliegopening van nest 1.   Invliegopening van nest 2.   Nestplaats 2 nadat de bodem van de betimmering is vervangen.
Het uitzicht van de hoogte van de nestplaatsen.Twee nieuwe invliegopeningen.   De invliegopeningen in het lager gelegen gebouw (de tweede nog maar net zichtbaar aan het eind van de betimmering.Het hoger gelegen gebouw gezien vanaf de straat.Twee van de invliegopeningen, prachtig afgewerkt!De twee gebouwen in de Ziekerstraat waar de nestvoorzienigen in zijn gemaakt..   Het lager gelegen gebouw.   Deel van het hoger gelegen gebouw.Een vertraagde opname van een invliegende Gierzwaluw.
Terug naar de foto's & videos index
Terug naar de Ziekerstraat project pagina