DIVERSE GIERZWALUW FOTO'S & VIDEOS

  • Datum onbekend
Gierzwaluwen verzamelen zich om de nacht al vliegend door te gaan brengen. Gefilmd vanaf het balkon toen we nog in de Moenenstraat woonden.
Een Gierzwaluw vliegt een nestplaats in op de hoek van de Ziekerstraat en de Tweede Walstraat. Moeilijk te zien helaas, het helpt om de video full-screen af te spelen.
Sociaal gedrag van Gierzwaluwen in de Nieuwe Markt in het centrum van Nijmegen.
Foeragerende Gierzwaluwen boven een slootje naast de N325 bij Beek Ubbergen. Moeilijk te zien, maar een Gierzwaluw maakt een draai boven het fietspad.Foeragerende Gierzwaluwen boven een slootje naast de N325 bij Beek Ubbergen. Jammer dat het moeilijk over te brengen is hoe geweldig het was daar te zitten...
Vertraagde beelden van een Gierzwaluw die een nestplaats in de Kanaalstraat in Nijmegen invliegt (er vliegt een tweede Gierzwaluw weg langs de dakkapel trouwens). Deze nestplaats bevind zich op zo'n 2,5 meter hoogte. Erg laag!Vertraagde beelden van een Gierzwaluw die diezelfde nestplaats verlaat. Erg gaaf om een Gierzwaluw zo dichtbij langs te zien komen, wat helaas niet overkomt op onderstaand filmpje.
Een Gierzwaluw, gefotografeerd op een winderige dag vanaf de Waalkade in Nijmegen.   Een Gierzwaluw, gefotografeerd op een winderige dag vanaf de Waalkade in Nijmegen.   Een Gierzwaluw, gefotografeerd op een winderige dag vanaf de Waalkade in Nijmegen.   Een Gierzwaluw, gefotografeerd op een winderige dag vanaf de Waalkade in Nijmegen.

Een Gierzwaluw, gefotografeerd op een winderige dag vanaf de Waalkade in Nijmegen.   Een Gierzwaluw, gefotografeerd op een winderige dag vanaf de Waalkade in Nijmegen.   Een Gierzwaluw, gefotografeerd op een winderige dag vanaf de Waalkade in Nijmegen.
Een Gierzwaluw welke op de straat was gevonden in de handen van collega-Gierzwaluw beschermer Eline Lauret.   Een Gierzwaluw welke op de straat was gevonden in de handen van collega-Gierzwaluw beschermer Eline Lauret.   Een Gierzwaluw welke op de straat was gevonden in de handen van collega-Gierzwaluw beschermer Eline Lauret.
Gierzwaluwen nestelen in de stuwdam Oleftalsperre bij Hellenthal in het Eifel-gebied in Duitsland op flink wat meters hoogte...

Oleftalsperre bij Hellenthal. 3 mei 2010.
Een prachtige kolonie Gierzwaluwen bevindt zich in de Vondelstraat in Nijmegen. Ze nestelen hier op verschillende plaatsen, in ieder geval in het gat aan de voorkant van de goot, maar ook aan de zijkant onder dakpannen en waarschijnlijk aan de achterkant onder de pannen.
Terug naar de foto's & videos index
Naar het Gierzwaluwen dagboek

www.xjochemx.nl