Gierzwaluwen Doornroosje project, december 2010 - ?


Naar aanleiding van een artikel in de Gelderlander van 7 december 2010 stuurde ik half december een email aan wethouders Jan van der Meer en Hannie Kunst om ze te vragen rekening met stadsvogels te houden bij de nieuwbouw van poppodium Doornroosje. Het zou niet alleen voor de vogels goed zijn, maar ook leuk voor mijzelf als er vogelvriendelijke voorzieningen in deze nieuwbouw opgenomen werden, want ik bezoek het podium wel eens voor concerten. En het is een prachtlocatie, vlak naast het centraal station. Het zou mooi zijn als je op een zomerdag uit het station stapt en omringd wordt door de zomerse geluiden van Gierzwaluwen die rond Doornroosje vliegen...

Artist impression Doornroosje    Artist impression Doornroosje


Binnen enkele dagen kreeg ik een reactie van wethouder Hannie Kunst. Ze zou kijken wat er bij dit project mogelijk was. Mijn voorstel een zogenaamd 'bruin dak' aan te leggen zou 't helaas in ieder geval niet halen. Maar een groen dak is wel waarschijnlijk gezien de promotie van gemeente Nijmegen hiervan.

In juli las ik dat de combinatie Klokbouw BV Nijmegen, Ed. Züblin AG Duisburg en AGS Architecten het nieuwe Doornroosje en de studentenwoningen zouden gaan bouwen. Daarop stuurde ik een email aan wethouder Hannie Kunst en de projectleider. Daar ontving ik geen reactie op, maar tijdens behandeling van het wetsvoorstel 'Nijmegen Ziet Ze Vliegen' bij het Politiek Café zei wethouder Jan van der Meer dat Hannie Kunst zich er persoonlijk voor zou inzetten dat er voorzieningen in het nieuwe Doornroosje zouden komen!

MAAAAAR...........

Helaas... Uiteindelijk is er ondanks alle mooie woorden niets van terecht gekomen. In het gebouw met studentenwoningen en Doornroosje bevinden zich dus geen voorzieningen voor vogels. Maar het stationsgebied zal in de toekomst wel flink op de schop gaan, dus hopelijk komen er dan toch nog nestvoorzieningen in de buurt. En met Nimbus zo dichtbij mogen we ook niet echt klagen, toch? ;)


Terug naar de Gierzwaluw projecten

www.xjochemx.nl