Gierzwaluwen Grote Broek Nijmegen, oktober 2008 - ooit?


28 oktober 2008 was ik bij het programma Gelderse Koppen op TV Gelderland te zien. Daarin liep ik o.a. langs de Grote Broek in het centrum van Nijmegen waarbij ik zei dat daar ook wel nestkasten opgehangen konden worden. Ik had het daar namelijk al eens over gehad met een vriend van me die vaak in het pand werkte. Via via bleek dat anderen betrokken bij de Grote Broek ook wel bereid waren om wat kasten op te hangen.

November 2008 heb ik tijdens gesprek met Gerda Hendriks, stadsecologe van de gemeente Nijmegen, gevraagd of een subsidie die voor de Hessenberg was toegezegd maar niet nodig was, omgezet kon worden in subsidie voor nestkasten om aan de Grote Broek te hangen. Mevr. Hendriks vroeg me dit op papier te zetten en zo geschiedde. De subsidie werd vervolgens mondeling toegezegd.

Met Martin Slot van Brandweer Nijmegen heb ik nog gesproken over hulp met de ladderwagen bij het ophangen. De gemeente zou nestkasten bij Ipse De Bruggen bestellen, waar zelfs al een speciaal model was gemaakt na overleg over een aanpassing aan een door een door De Bruggen aangeboden model. E.e.a. was dus al redelijk goed geregeld, maar de nestkasten kwamen maar niet... :( Wie weet gebeurd dat ooit nog een keer. Lijkt me een geweldig stukje promotie om met de brandweer de straat af te zetten om nestkasten op te hangen op enkele tientallen meters van een behoorlijk actieve kolonie Gierzwaluwen! (o.a. in dakkapellen in de Tweede Walstraat boven bakkerij De Postduif, zie bijv. dit filmpje) Maar ook zonder zo'n stukje promotie, nestkasten zouden daar waarschijnlijk zeer succesvol zijn!

De Grote Broek, kant Tweede Walstraat.    Bruggen DAC Folder 2 nestkasten    Voordorp aangepast buitenkant    Voordorp aangepast binnenkant


Terug naar de Gierzwaluw projecten

www.xjochemx.nl