GIERZWALUWEN IN DE MEDIA


Hieronder een greep uit diverse artikelen in media in de beginperiode van mijn actieve liefhebberij.

Het onderstaande artikel stond vandaag in De Gelderlander. Geen idee wie de auteur is, waarschijnlijk Henk Klaassen uit Groesbeek (zie hier zijn website, maar het zal iemand bij de Gelderlander zijn geweest die de Gierzwaluw op de kop heeft laten afdrukken.
Onderstaand linker artikel verscheen vandaag in De Rozet. Het is grotendeels gebaseerd op een email die ik naar De Rozet stuurde. Ik heb de afbeelding niet meegestuurd, want dat is natuurlijk geen Gierzwaluw, zittend op een draad. Naar aanleiding ervan mailde ik de Rozet een zelfgemaakte foto van een Gierzwaluw. 7 Augustus verscheen daarop het rechter artikeltje in De Rozet.Een door mij geschreven stukje verscheen vandaag in De Rozet.Een tijdje terug schreef ik een stuk over mijn inzet voor Gierzwaluwen in de Ziekerstraat in Nijmegen en stuurde het naar Weekkrant De Brug. Later werd er door een fotograaf van De Brug een foto van me gemaakt en onderstaand artikel verscheen in De Brug van 1 oktober. Er staan wel een paar foutjes in die ik bij deze even wil verbeteren. Ik heet Jochem Kühnen, niet Jochem van Kuhnen en het bedrijf dat eigenaar is van het pand heet niet Dorgas BV maar Dorvas BV.Ik ben vandaag op TV geweest. We hebben geen TV, maar ik heb het programma online kunnen bekijken. Dank aan de mensen van TV Gelderland die het programma gemaakt hebben en van wie ik het op DVD heb gekregen. :)Een door mij geschreven artikel is in nr. 3 van 2008 van het blad van de Vogelwerkgroep Nijmegen e.o., De Mourik, verschenen.
  Een ander door mij geschreven artikel is in De Mourik (deel 2 van 2009) verschenen.Ik had een artikel over mijn bezigheden voor Gierzwaluwen bij het nieuwbouwproject De Hessenberg in het centrum van Nijmegen geschreven en 3 december naar De Gelderlander gestuurt. Een paar dagen later werd ik gebeld om een afspraak te maken. 9 December ontmoette ik de reporter Jasper van Gruijthuijsen bij de Hessenberg. Een meegekomen fotograaf nam een foto die erg lijkt op de foto gemaakt door de fotograaf van De Brug (zie 2 oktober). Ik werd geïnterviewd zodat de reporter zelf een verhaal kon schrijven. De dagen erna belde hij me nog een paar keer voor details en om te vragen of ik foto's van Gierzwaluwen had. 17 December verscheen onderstaand artikel in De Gelderlander. Erg mooi dat het artikel zo veel ruimte kreeg, met zo'n mooie kleurrijke graphic erbij! Opgeteld klopt het aantal nestvoorzieningen dat in de infographic wordt weergegeven niet (het zijn er in totaal 22).


Klik hier voor een hogere kwaliteit van pagina 1 (in PDF) en hier voor pagina 2.Een door mij geschreven artikel verscheen in De Mourik (blad van de Vogelwerkgroep Nijmegen e.o., deel 3 van 2009).Nadat ik te horen kreeg dat er maar liefst 40 neststenen voor Gierzwaluwen ingemetseld gaan worden in de nieuwbouw van Plein 1944 in het centrum van Nijmegen belde ik De Gelderlander. Het leek erop dat de persoon die ik te spreken kreeg druk aan het typen was terwijl ik mijn verhaal deed, maar uiteindelijk is het toch maar een kort (maar wel leuk) artikeltje geworden. Onderstaande afbeelding geeft het artikel weer zoals het op de website van De Gelderlander verscheen. In de hard copy van de krant stond geen afbeelding van een Gierzwaluw.Na een interview met reporter Job van der Meer van De Gelderlander op 17 mei verscheen onderstaand artikel 20 mei in de Betuwe-editie van die krant. Zoals ook 22 juli 2008 een op de kop afgebeelde Gierzwaluw. Uit navraag blijkt dat de afbeelding zo in het systeem stond, als het goed is is het nu aangepast. Het onderschrift klopt ook niet helemaal, Gierzwaluwen zijn niet grijs van kleur maar donderbruin met een lichte keelvlek. Verder zeker geen foutjes in het artikel dat ik leuk vind om te lezen en waar volgens mij nuttige informatie in staat. Dank aan De Gelderlander!Tijdens een wandeling in het centrum van Nijmegen kwam ik erachter dat de neststenen voor Gierzwaluwen in nieuwbouwproject De Hessenberg al zijn ontdekt! Wat mij betreft een enthousiast en lang artikel waard, maar helaas. Er is meer over te lezen op deze pagina speciaal over dat project.

I found out on June 2nd that the nest bricks of the Hessenberg have been discovered by the Swifts! I would've liked to see a nice and long article on that of course, but alas... Read more about the Hessenberg project on this page in the projects section. Also, same goes for the picture below as for the one above: it shows the article as it appeared on the website of Gelderlander. In the hard copy of the newspaper there was no photo of a Swift at all.Nog een artikel over het succes bij de Hessenberg, ditkeer in Weekkrant De BrugEn nog een artikeltje over het succes bij de Hessenberg, ditkeer in De Rozet.Een artikel dat ik schreef over de Gierzwaluw, de Jaarvogel van de Vogelwerkgroep net als in 2009, heb ik rondgestuurd naar diverse lokale kranten en wijkbladen. Erg weinig respons helaas. Via via kreeg ik wel te zien dat het in De Partituur was geplaatst, wijkblad voor mijn geboortewijk Neerbosch-oost in Nijmegen.
  Een flink artikel dat ik schreef over het succes van mijn eigen nestkasten verscheen vandaag in de Rozet! :)Een artikele dat ik schreef voor De Brug was nogal iets te lang voor ze. 546 Woorden geloof ik. Ik moest 't inkorten tot 200. Oeps...Vandaag verscheen een mooi artikel in De Gelderlander over de neststenen voor Gierzwaluwen die in project De Maaswaal in Nijmegen zijn ingebouwd. Dank aan de prettige samenwerking met verslaggeefster Nicole Cordewener!Terug naar index-pagina